מדריך קנייה לטוחני אשפה מומלצים
על אף יתרונותיו הרבים של טוחן האשפה, השימוש בהם במדינת ישראל אינו נפוץ. המדריך שלנו יבהיר מדוע כדאי לכם לרכוש טוחן אשפה עבור המטבח שלכם. עם זאת, עליכם לוודא שאתם בוחרים את טוחן האשפה הנכון עבורכם, לאחר שתקראו את המדריך תבינו כיצד הם עובדים ואילו פרמטרים ישפיעו על הבחירה שלכם.
טוחן אשפה - מנוע וכוח עבודה
כושר הטחינה של טוחן האשפה תלוי בהספק של המנוע החשמלי ובשיטת הטחינה. הספקו של המנוע נמדד בכוח סוס. ההספקים הקיימים בטוחני האשפה הם ⅓ כ"ס, ½ כ"ס, ¾ כ"ס, 1 כ"ס ו-1.25 כ"ס . לטחינה של מזונות רכים ולכמויות קטנות לכל הפעלה יספיק טוחן של עד ½ כ"ס, ואילו לפריטים קשים כמו עצמות וקלחי תירס, וכן לטחינה בכמות גדולה בהעמסה יחידה – בחרו טוחן אשפה בהספק גבוה יותר.
יש לדעת כי דגמי טוחני אשפה שונים מבוססים על מערכות הפעלה שונות והבחירה ביניהם דורשת להכיר את תכונותיהם:
טוחן אשפה עם מנוע פחמים
זהו טוחן שפותח בשנות השבעים על ידי חברת ג'נרל אלקטריק האמריקאית, הפועל עם מספר מהירויות גבוהות ומשתנות, שנעות לרוב בין 2600 ל- 2800 סל"ד. תכונה זו נועדה למנוע עצירה לא רצויה של המכשיר. יתרונותיו של המנוע טמונים בהיותו מוצר עמיד ואמין לאורך זמן, קל משקל וקומפקטי. מנגד, עקב עבודתו במהירות גבוהה הוא יותר רועש. כמו כן, לאחר עשר שנים יש לרוב להחליף את מנגנון הפחמים של המוצר.
טוחן אשפה עם מנוע אינדוקציה
זהו מוצר ותיק הנשלט בשוק בעיקר על ידי חברת ISE ומכונה גם מנוע השראתי. מדובר במוצר מאוד שקט הטוחן במהירות נמוכה מזו של מנוע מגנטי במהירות של כ- 1400 סל"ד, כאשר מניעת עצירות לא רצויות של המנוע מתקבלת באמצעות סיבוב הפוך. דגמים מתקדמים של סוג מנוע זה מוצעים עם טחינה כפולה המשפרת את איכות הגריסה. מנגד, עקב המהירות הנמוכה קצב הטחינה שלו יותר איטי, וכמו כן קשה יותר לנקות את הגומייה שלו ולזהות חפצים לא רצויים שנפלו לתוכו.
בנוסף לאמור לעיל, טוחני אשפה מסופקים עם סוגים שונים של מפסקים:
- מפסק אלחוטי – מפעיל ומפסיק את פעולת הטחינה באמצעות שידור פקודה למתאם הממוקם מתחת לכיור.
- מפסק חשמלי תת כיורי – מוגן מפני מים. מצד אחד חסכוני בפעולתו ומנגד פחות נוח לשימוש.
- מפסק פניאומטי – מפסק אוויר בעל הגנה מפני מים המותקן בכיור והינו נוח ויעיל לשימוש.
טוחן אשפה - קריטריונים חשובים לבחירה
על מנת לדעת איזה טוחן אשפה איכותי ועמיד מתאים עבורכם אשר ישרת אתכם נאמנה לתקופה ממושכת, מומלץ לבחור במוצר זה בהתאם למספר קריטריונים עיקריים:
- מומלץ לבחור בטוחן העשוי מחומרי גלם איכותיים היכולים לעמוד לאורך זמן בחיכוך אינטנסיבי עם נוזלי הכיור.
- יש לבחור בטוחן מאושר העומד בכל דרישות התקן במטבח, ובעל מנגנון בטיחות אמין.
- יצרנים מומלצים – מרבית טוחני האשפה האיכותיים והמומלצים הינם מתוצרת ארה"ב.
- מקום רכישת המוצר – מומלץ לרכוש טוחני אשפה בחנויות המתמחים במוצרי סנטריה למטבח אשר מוצרים אלו הינו תחום התמחותו העיקרי. כמו כן, יש להעדיף בית העסק שיעניק לכם מעטפת שירות מלאה לרבות התקנה, אחריות מקיפה ושירותי תמיכה ותיקונים. בנוסף, יש לבחור בבית עסק אמין וותיק המבטיח כי גם לאחר מספר שנים הוא עדיין ישמש ככתובת אקטואלית לצרכי תחזוקה ותיקון.
- עוצמת טוחן – נעה בין חצי כוח סוס ועד 1.25 כוח סוס עבור מוצרים ביתיים. באופן כללי, ככול שהטוחן יותר חזק כך גם הוא מאריך שנים. בכל מקרה, יש לבחור במכשיר המתאים בעוצמתו לצרכי הבית, כלומר ככול שיש בבית יותר נפשות ונעשה בו שימוש יותר תכוף כך עוצמתו נדרשת לעלות בהתאם.
- סכינים או פטישים? – טוחני אשפה מסוימים טוחנים את המזון בעזרת פטישים, טכנולוגייה בטיחותית ה"דוחפת" את המזון לדפנות הטוחן ושם המזון מתחיל את תהליך הטחינה.
בניגוד לסכינים, טכנולוגיית הפטישים הינה בטיחותית ביותר והונדסה למניעת פציעות. - בידוד לרעשים – טוחן האשפה נמצא במטבח הביתי שלנו ולכן נרצה להימנע ככל האפשר מרעשים מיותרים. יש לבדוק את רמת הרעשים של טוחן האשפה (האם יש בידוד כנגד רעשים) בזמן טחינת מזון.